Homemade granola
4 weken houdbaar in een luchtdichte pot of bak | Ontbijt / lunch | |
Laag in koolhydraten en bomvol gezonde vetten | 45 minuten | |
Eindeloos variëren naar keuze |
Voedingswaarden: 183 kcal |6 g eiwit | 2 g koolhydraten | 8 g vet | 1 g vezels
❶ Verwarm de oven voor op 180 graden. | |
❷ Hak alle noten kleiner en voeg deze samen met de havermout en de zaden/pitten bij elkaar in een kom. | |
❸ Laat de boter/olie smelten en voeg de honing toe en laat deze smelten. | |
❹ Voeg het gesmolten mengsel in de kom met havermout/pitten/noten/zaden en roer alles samen. | |
❺ Leg het mengsel op de bakplaat en verdeel goed. Rooster het ongeveer 20 minuten op 180 graden en schep het iedere 5 minuten om. Let op; iedere oven is anders. Blijf erbij zodat het niet aanbrandt en schep het regelmatig om. Als het klaar is, laat het nog even op de bakplaat afkoelen. |
Ingrediënten | 20 porties (1 grote weckpot) |
havervlokken/mout | 300 gram |
Gemengde noten | 300 gram |
Zaden en pitten | 5 eetlepels |
Kaneel | 1 eetlepel |
Roomboter of kokosolie | 1 eetlepel |
Honing | 2 eetlepels |
Benodigdheden:
Snijplank, mes, bakplaat, oven
Allergenen:
Noten, gluten, tarwe, lactose, koemelk, sesam.
Alle ingrediënten zijn rauw berekend.