• Europaplein 3 1131 ZK Volendam
  •      Vragen? Neem contact op     0633028029    
Waarmee kan ik je helpen?

Orthomoleculaire therapie

Wat is orthomoleculair?


Er wordt vanuit deze geneeskunde ervan uitgegaan dat het lichaam dient te beschikken over de optimale hoeveelheid voedingsstoffen om ziekten te genezen en te voorkomen. Deze voedingsstoffen zijn onder te verdelen in grote stoffen: eiwitten, koolhydraten, vetten en de kleinere maar zeker zo belangrijke stoffen: vitaminen, mineralen en spoorelementen.

Binnen de orthomoleculaire geneeskunde gaan we terug naar de essentie; wat hebben onze cellen, organen en weefsels nu werkelijk nodig? Vergelijk het met een auto die een benzinemotor heeft. Je denkt er toch niet aan om hier diesel in te gooien? Je weet dat hij dan niet meer rijdt en naar de garage moet. Als je dit een keer hebt gedaan, doe je het geen tweede keer. Waarom doen we dit dan wel met ons lichaam? Het mooie is, je kunt met goede voeding kijkend naar de oorzaak en aanvullen van voeding en stoffen zóveel bereiken. Meer dan we denken! Het is belangrijker dan ooit, vooral nu.

Wat is het verschil met een andere diëtist/coach?
Rose Runderkamp is gericht op preventie en optimalisatie. Ik heb middels de orthomoleculaire opleiding geleerd om te denken in systemen en hoe het lichaam samenwerkt. Hoe klachten ontstaan, hoe je klachten voorkomt. Samen met deze kennis wil ik dit op een praktische manier aan jou overbrengen en je ook laten ervaren hoe mooie gezonde voeding voor het lichaam kan zijn.

Goed opneembare suppletie kan een mooie aanvulling zijn op de behandeling.
Let op: dit is voor mij geen eis, we doen wat binnen je bereikbaar en budget ligt. Wanneer suppletie echt nodig is om de doelstelling te bereiken zal ik dit in het begin van de behandeling netjes voorleggen.

Onderzoek
Uit een eerste gesprek kan ik al veel informatie halen over uw gezondheid. Soms kan het handig zijn om toch een test uit te voeren. Denk aan ontlastingsonderzoek, en intolerantie test, vitamines/mineralen testen. Dit voer ik uit samen met officiële laboratoria. Dit kan helpen bij de behandeling om uiteindelijk een voor – en nameting te doen. Meten is weten. Deze testen kunnen uitgevoerd worden:

Ontlastingonderzoek ten aanzien van darmklachten, eczeem om de diversiteit van het darmmicrobioom te onderzoeken en inzicht te krijgen in de vertering
Voedselintolerantie onderzoeken om intoleranties en allergieën op te sporen
Labtesten naar vitamines/mineralen/insuline/cholesterol
Hormoonprofieltesten om inzicht te krijgen in de hormoonhuishouding

Wat is orthomoleculaire therapie? Zie hieronder: