• Europaplein 3 1131 ZK Volendam
  •      Vragen? Neem contact op     0633028029    
Waarmee kan ik je helpen?

Tarieven

Tarieven en vergoedingen

Het uurtarief is €73,- per uur.
Kosten kunnen ingediend worden bij de zorgverzekeraar.
Praktijk Rose Runderkamp is vrijgesteld van BTW.
Meer informatie over de vergoeding? Klik hier

Vergoedingen voor dieetadvisering:

Ik ben twee beroepen, diëtist en orthomoleculair therapeut. De vergoeding kan ook op twee manieren verlopen. Dit is afhankelijk van de indicatie. Alleen bij gewichtsproblemen valt het onder ‘diëtetiek’, alle overige indicaties vallen onder ‘orthomoleculair therapie/alternatieve geneeswijze’. Onder op deze pagina kun de indicaties en de prestatiecodes terugvinden. In dit stukje beschrijf ik eerst het gedeelte ‘diëtetiek’. Standaard wordt er 3 uur vergoed vanuit de basisverzekering aan diëtetiek, dit wordt verrekend met het eigen risico. Wanneer je goed aanvullend verzekerd bent, kan er nog meer kosten vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. (Deze uren worden vergoed wanneer het eigen risico is opgemaakt en de vergoeding vanuit de basispolis is verbruikt). Hiervoor gelden dezelfde regels voor gecontracteerde, als ongecontracteerde geleverde zorg. Het wordt vergoed wanneer de diëtist in het kwaliteitsregister staat ingeschreven.

De zorgverzekeraar hanteert een bepaald kwartier tarief of percentage (marktconform tarief) voor ongecontracteerde Dietetiek. Deze gegevens kun je navragen aan jouw zorgverzekeraar. Kom je er niet uit? neem dan gerust contact op. Ik heb ervoor gekozen om geen contract af te sluiten met de zorgverzekeraars en bied daarom ongecontracteerde zorg.

Contractvrij, wat houdt dit in voor jou als klant?
Als diëtist kun je besluiten wel of geen contracten met deze partijen af te sluiten. Beide keuzes hebben voor en nadelen, voor zowel de diëtist als de cliënt.
Bij een ongecontracteerde diëtist geldt transparantie in de gemaakte kosten, omdat de kosten na elk consult wordt voldaan.
Door contractvrij te werken neem ik bewust afstand van de toenemende invloed van zorgverzekeraars op mijn beroepsuitoefening. De zorgverzekeraar kunnen eisen stellen. Niet direct eisen die te maken hebben met kwaliteit van de zorg. Een diëtist is per zorgverzekeraar gebonden aan een reeks eisen en minder vrij in de praktijkvoering naar eigen inzicht in te richten. Ik zie dit als een beperking voor mijzelf maar ook voor de klant.
Door contractvrij te werken heb ik meer tijd en persoonlijke aandacht voor mijn cliënten. Ook heb ik hierdoor meer tijd voor bijscholingen/kennisvergroting en het verder uitbreiden van mijn netwerk, mijn praktijk. Ik zit niet vast aan de vele extra administratieve handelingen die erg tijdrovend zijn.

Het verschil voor mijn cliënten zit hem vooral in het afhandelen van de facturen. Een gecontracteerde diëtist zal de factuur rechtstreeks indienen voor jou als klant. Bij mij kunt je na afloop van het consult gelijk de factuur betalen via pin. Deze kun je dan indienen bij jouw zorgverzekeraar, als je je eigen risico wilt aanspreken. Afhankelijk van het pakket van de cliënt wordt een deel van het consult vergoed. Vaak is dit 70%. Bij een restitutiepolis (vrije keuze zorgaanbieders) wordt de niet gecontracteerde diëtisten 100% vergoed.

Vergoeding gebeurt alleen wanneer de diëtist gekwalificeerd is. Ik ben HBO Voeding & Diëtetiek opgeleid en gespecialiseerd op bepaalde gebieden. Met nascholing vergroot ik mijn deskundigheid. Ik ben ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Vergoeding orthomoleculaire therapie

Als Orthomoleculair therapeut ben ik aangesloten bij de stichting CAT (Complementair Aanvullende Therapeuten) en voldoe ik aan de gestelde eisen met betrekking tot kwaliteit en praktijkvoering. Hierdoor is het vaak mogelijk om de consulten te declareren bij jouw zorgverzekeraar indien je de juiste aanvullende verzekering hebt.

Orthomoleculair voedingsadvies wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Verschillende aanvullende verzekeringen vergoeden een gedeelte van alternatieve geneeswijzen. Via de volgende link kunt u per zorg verzekeraar de vergoeding bekijken.

De aankoop van voedingssupplementen wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Onderzoeken worden bij sommige verzekeraars wel vergoed. Raadpleeg hiervoor uw polis.

 

Prestatiecode en omschrijving en GAT

Prestatiecodes en omschrijving die door het CAT- bestuur is toegewezen zijn:
24000 Orthomoleculaire geneeskunde (natuurgeneeskunde 9006)

Orthomoleculaire geneeskunde is een alternatieve behandelwijze die het tekort aan voedingsstoffen en supplementen in het lichaam aanzuivert. Orthos is het Griekse woord voor juist, en moleculair slaat op moleculen, het kleinst mogelijke zuiver deeltje van een stof.

Ik ben aangesloten bij beroepsverenging CAT complementair. Ik val als therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie.
Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie volgende link.
Ik werk als therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode.

Voor meer informatie zie volgende link.

Maag-darmklachten > orthomoleculaire therapie, prestatiecode: 24000 Orthomoleculaire geneeskunde (natuurgeneeskunde 9006)
Hormonale klachten > orthomoleculaire therapie, prestatiecode: 24000 Orthomoleculaire geneeskunde (natuurgeneeskunde 9006)
Gewichtsproblemen > Diëtetiek, prestatiecode: 6000.
Metabole problemen > orthomoleculaire therapie, prestatiecode: 24000 Orthomoleculaire geneeskunde (natuurgeneeskunde 9006)
Gewrichtsklachten > orthomoleculaire therapie, prestatiecode: 24000 Orthomoleculaire geneeskunde (natuurgeneeskunde 9006)