• Europaplein 3 1131 ZK Volendam
  •      Vragen? Neem contact op     0633028029    
Waarmee kan ik je helpen?

Gewichtsproblemen

Overgewicht

Wat is overgewicht?
Dat wil zeggen dat u te zwaar bent en te veel lichaamsvet heeft. Uit onderzoek weten we dat overgewicht slecht kan zijn voor de gezondheid.
Om te weten of u te zwaar bent, kunt u kijken of het gewicht past bij de lengte. Een gezonde BMI (Body Mass Index) heeft u tussen 18,5 en 25. De BMI-meter van het Voedingscentrum rekent dat voor u uit.

BMI in combinatie met middelomtrek (buikomvang) geeft inzicht in de lichaamssamenstelling. Vet wordt vaak opgeslagen op de buik of heupen. Teveel buikvet geeft een groter risico op hart- en vaatziekten.
Classificatie van BMI en buikomvang bij volwassenen

Klasse BMI
Normaal gewicht 18,5-24,9
Overgewicht BMI 25-29,9
Obesitas BMI 30-39,9
Morbide obesitas BMI ≥ 40

De waarden voor een gezond vetpercentage zijn gebonden aan leeftijd en geslacht. Er zijn weegschalen die eenvoudig een indicatie van het vetpercentage kunnen geven. Bij ons in de praktijk kunnen we het gewicht, vetpercentage en taille en buikomtrek meten bij elk consult om de voortgang van de behandeling te bepalen.

Wat kan een diëtist betekenen?
Wanneer je voor het eerst in de praktijk komt heb je al een vragenlijst ingevuld. Hierdoor krijgen we een goed beeld van je eetpatroon, voorkeuren, knelpunten, slaappatroon, stressniveau, activiteitenpatroon.
We kijken naar het héle lichaam en proberen een voedings- en levensstijl plan toe te reiken welke echt bij jou past. Het moet dus praktisch zijn en goed toepasbaar.

Ook kijken we naar het eetgedrag. Middels de kennis die ik opgedaan heb bij de opleiding Cognitieve gedragstherapie weet ik dat voeding heel erg samenhangt met emoties. Ik hoop samen met jou gewoonten te doorbreken en je weer grip te geven op je keuzes. In het tweede gesprek krijg je het voedingsplan. Daarna kun je goed aan de slag. Elk consult bespreken we de voortgang en eventuele knelpunten en bekijken we de meetresultaten.

Waarom werk ik anders dan andere diëtisten?
Wanneer je komt om gewicht te verliezen probeer ik een beeld te krijgen van je héle lichaam. Het gewicht alleen is niet leidend voor een goede gezondheid. Daarom zal ik ook vagen stellen over de darmfunctie, hormonen, eventuele klachten. Dit geeft mij meer inzicht in hoe het écht met je gezondheid is.

Afvalprogramma
Om gezond gewicht te verliezen is er een speciaal programma ontwikkeld.
Duur programma: 3 maanden
Meer informatie over de kosten van het programma, klik hier
T/m december 2019 kun je nog gebruik maken van de actie!