Avocado garnalensoep
(koolhydraatarm)
Bomvol goede vetten. | Lunch | |
Koolhydraatarm. Zie voedingswaarden. |
20 minuten |
Voedingswaarden: 460 kcal |17 g eiwit | 6 g koolhydraten | 39 g vet | 8 g vezels
❶ Schil de komkommer en snijd de avocado in tweeën. Schep het vruchtvlees eruit en leg terzijde. Snijd de overige groenten in grove stukken. | |
❷ Giet de avocado-olie in de blender, samen met de yoghurt en het limoensap. | |
❸ Voeg het chilipoeder, de peterselie, komkommer, knoflook, avocado, bleekselderij en slalot toe aan het yoghurtmengsel. | |
❹ Zet de blender aan op een lage stand. Alle stukken moeten fijngemalen worden in de blender. | |
❺ Schep de soep in een grote kom en voeg naar smaak peper en zout toe. Om de soep af te maken garneer je het met de garnalen. |
Ingrediënten toevoeging | 1p | 2p | 3p | 4p |
Komkommer | ½ | 1 | 1 ½ | 2 |
Avocado | 1 | 2 | 3 | 4 |
Griekse Yoghurt (el) | 2 | 4 | 6 | 8 |
Limoensap (el) | 1/2 | 1 | 1 ½ | 2 |
Peterselie (takje) | 5 | 10 | 15 | 20 |
Chilipoeder |
snufje |
|||
Knoflook (teen) | ½ | 1 | 1 ½ | 2 |
Bleekselderij (stengel) | 1 | 2 | 3 | 4 |
Sjalot | 1 | 2 | 3 | 4 |
Hollandse garnalen (g) | 30 | 60 | 90 | 120 |
Rivierkreeftjes (g) | 30 | 60 | 90 | 120 |
Benodigdheden:
Snijplank, blender, mes, citroenpers
Allergenen:
Vis
Alle ingrediënten zijn rauw berekend.