• Europaplein 3 1131 ZK Volendam
  •      Vragen? Neem contact op     0633028029    
Waarmee kan ik je helpen?

Metabole problemen

Hypertensie (hoge bloeddruk)

De bloeddruk is de druk die gemeten wordt in het slagadersysteem. De bloeddruk wordt weergegeven door middel van twee kengetallen, de systolische druk of bovendruk en de diastolische druk of onderdruk. Bovendruk en onderdruk wordt aangegeven door middel van een schuine streep: 120/80 mm Hg. Hoge bloeddruk of hypertensie is vooral in westerse landen een algemeen voorkomende aandoening. Gerelateerde aandoeningen zijn overgewicht en diabetes type 2.

Mogelijke bijverschijnselen van hypertensie:
– Hoofdpijn
– Oorsuizingen
– Hartkloppingen
– Dansende vlekken voor de ogen
– Kortademigheid
– Spierzwakte/krampen

Wat kan een diëtist betekenen?
Een orthomoleculair diëtist kijkt naar de algehele gezondheid en lichaamssamenstelling, klachtenpatroon, eet- en leefpatroon. Ook het cafeïnegebruik, zoutgebruik wordt goed bekeken. Verandering van leefstijl kan mensen helpen de bloeddruk te normaliseren. Aan de hand van alle gegevens wordt een adviesplan opgesteld, daarna kan er met een meting bekeken worden hoe de bloeddruk in het lichaam zich verhoudt.

Hypercholesterolemie (hoog cholesterol)

Wat kan een diëtist voor jou betekenen?
Een orthomoleculair diëtist kijkt naar de algehele gezondheid en lichaamssamenstelling, klachtenpatroon, eet- en leefpatroon.

Ik raad je aan onderstaande pagina te lezen voor meer informatie over het cholesterol.
Orthomoleculaire leefstijltips voor een goed cholesterol

In de voeding zijn vezels belangrijk. Ook antioxidanten zijn belangrijk. De soort vetten worden goed bekeken. Op basis hiervan wordt een adviesplan opgesteld. Daarna kan er met een meting bekeken worden hoe het cholesterol in het lichaam zich verhoudt.