Pulled chicken met
linzensalade
Linzen zijn rijk aan o.a. ijzer | Lunch / diner | |
Rucola zit bomvol goede vitaminen en mineralen zoals magnesium | 20 minuten | |
Vezelrijk en eiwitrijk gerecht |
Voedingswaarden: 329 kcal | 20 g eiwit | 28 g koolhydraten | 11 g vet | 13 g vezels
❶ Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de kipfilet gaar. | |
❷ Bereid in een tweede pan de linzen zoals vermeld staat op de verpakking. | |
❸ Rooster de pijnboompitten in een koekenpan totdat ze beginnen te verkleuren. | |
❹ Als de kip gaat is trek je deze met je handen uit elkaar tot slierten. Strooi naar smaak peper en zout over de pulled chicken. | |
❻ Snij de rode ui en de tomaten aan blokjes. Prak de geitenkaas fijn. | |
❺ Meng de mosterd met de olijfolie. *Optioneel kan je hier naar smaak limoensap aan toevoegen. | |
❼ Meng alle ingrediënten door elkaar. |
Ingrediënten |
1p |
2p |
4p |
6p |
Kipfilet (g) |
60 |
120 |
240 |
360 |
Peper en zout |
Naar smaak |
|||
Groene linzen (g) |
60 |
120 |
240 |
360 |
Pijnboompitten (g) |
10 |
20 |
40 |
60 |
Rucola (g) |
10 |
20 |
40 |
60 |
Rode ui |
¼ |
½ |
1 |
1 ½ |
Roma tomaten |
2 |
4 |
8 |
12 |
Zachte geitenkaas (g) |
30 |
60 |
120 |
180 |
Olijfolie (el) |
1 |
2 |
4 |
6 |
Mosterd naar keuze (tl) |
1 |
2 |
4 |
6 |
Benodigdheden:
Snijplank, mes, vork, 3 pannen
Allergenen:
Lactose, melkeiwit, pitten
Alle ingrediënten zijn rauw berekend.